Vyskúšajte Tabatu

Čo je Tabata?

Ide o jedinečný tréningový program, objavený japonským vedcom Dr. Izumi Tabatom. V súčastnosti ide o veľmi populárny cvičebný program, ktorý je vo svete, ale aj na Slovensku čoraz populárnejší. Najmä pre svoje výborné účinky na zdravie a kondíciu. Ak patríte k tým, ktorý chcú schudnúť alebo zvýšiť svoju telesnú kondíciu a nebojite sa pri tom poriadne zapotiť, je to pre Vás tá pravá voľba.


Ako prebieha hodina?

Princíp tabaty je veľmi jednoduchý, nie je treba si pamätať zložité kombinácie cvikov. Všetko je veľmi jednoduché a každý si môže cviky prispôsobiť, podľa vlastnej potreby. 

 

Hodina prebieha nasledovne: 

  • Na začiatok začneme s  krátkou rozcvičkou, po ktorej nasleduje desať cvičebných blokov, pričom každý blok je zložený zo štyroch cvikov. 

  • Každý z cvikov opakujeme po dobu 20 sekúnd, po ktorých nasleduje 10 sekundová prestávka. Keď odcvičíme všetky 4 cviky, zopakujeme ich ešte raz a následne si oddýchneme pri minútovej pauze. Takto pokračujeme, až kým nedocvičíme všetkých desať blokov.

  • Nakoniec si dáme strečing.

Kedy cvičíme?

Tabatu cvičíme každý  štvrtok o 18.30 v tanečnej sále eSko.



 

Novinky

Vyskúšajte Tabatu

Čo je Tabata? Ide o jedinečný tréningový program, objavený japonským vedcom Dr. Izumi Tabatom. V súčastnosti ide o veľmi populárny cvičebný program, ktorý je vo svete, ale aj na Slovensku čoraz populárnejší. Najmä pre svoje výborné účinky na zdravie a kondíciu. Ak patríte k tým, ktorý...
Celý článok